Υπερηχογράφημα Μαστού

Για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων του μαστού το υπερηχογράφημα είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη εξέταση. Μπορεί να εντοπίσει ύποπτες βλάβες, ακόμα και μικρού μεγέθους, ώστε να δρομολογηθεί η περαιτέρω διαγνωστική προσέγγιση. Πρέπει να τονιστεί ότι το υπερηχογράφημα δεν αντικαθιστά τη μαστογραφία, αλλά πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά. δεν ανιχνεύει για παράδειγμα τις μικροαποτιτανώσεις οι οποίες αποτελούν συχνή εκδήλωση του αρχόμενου καρκίνου του μαστού.

Δεδομένου ότι είναι εξέταση ακίνδυνη και μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται, το υπερηχογράφημα αποτελεί για νέες γυναίκες τη βασική εξέταση για την πρώτη αξιολόγηση τυχόν κλινικών ευρημάτων.

Υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας

Διαθέτουμε υπερηχογράφο τελευταίας τεχνολογίας πολύ υψηλής ευκρίνειας με ειδική γραμμική κεφαλή για το μαστό. Έτσι είναι δυνατή η διενέργεια όλων των εξειδικευμένων εξετάσεων: υπερηχογράφημα δύο διαστάσεων και 3D αξιολόγηση βλαβών, έλεγχος της αιμάτωσης με έγχρωμο Doppler, ελαστογραφία για τη μέτρηση της σκληρότητας μιας μάζας κ.α.

Έχετε κάποια απορία; Χρειάζεστε βοήθεια;

Χαρά μου να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα σας.
Επικοινωνήστε μαζί μου