Τοκετός

Η καλύτερη προϋπόθεση για την ιδανική έκβαση του τοκετού έτσι ώστε να αποτελεί μία θετική εμπειρία για το ζευγάρι είναι η εκ των προτέρων λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία.

Η έγκυος ενημερώνεται σχετικά με τη στρατηγική για την αποφυγή του πόνου και ιδιαίτερα τη σωστή χρήση της επισκληριδίου αναισθησίας. Ταυτόχρονα συζητούνται κάποιες βασικές πιθανές παρεμβάσεις όπως η επισιοτομή, που κατά κανόνα δεν είναι αναγκαία, με βάση τη σύγχρονη βιβλιογραφία. Μια ιδιαίτερη κατηγορία αποτελεί ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (VBAC) που η εμπειρία δείχνει ότι μπορεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων να διεκπεραιωθεί με ασφάλεια. Ταυτόχρονα εάν χρειαστεί καισαρική τομή για οποιαδήποτε ένδειξη, αυτή είναι καλύτερο να πραγματοποιηθεί με τον πλέον ατραυματικό τρόπο (μέθοδος Misgav-Ladach).

Εκτός από την ενημέρωση του ζευγαριού ρόλο έχει και η ενημέρωση του γιατρού σχετικά με φόβους και επιθυμίες ώστε ο τοκετός να διεξαχθεί στο κατάλληλο για τη στιγμή διακριτικό περιβάλλον με σεβασμό στη γυναίκα.

Έχετε κάποια απορία; Χρειάζεστε βοήθεια;

Χαρά μου να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα σας.
Επικοινωνήστε μαζί μου