Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα

Πέρα από την κλινική εξέταση το γυναικολογικό υπερηχογράφημα αποτελεί τη μεγαλύτερη διαγνωστική βοήθεια στη γυναικολογία. Στο ιατρείο μας υπάρχει το κορυφαίο υπερηχογραφικό μηχάνημα GE Voluson S8, υπερυψηλής ευκρίνειας, με τρισδιάστατη κολπική κεφαλή. Μπορούν να διεξαχθούν και να γνωματευθούν όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις των έσω γεννητικών οργάνων.

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα προσφέρεται για την αξιολόγηση μορφωμάτων στην περιοχή των ωοθηκών καθώς και για την αξιολόγηση του ενδομητρίου. Υπάρχει η δυνατότητα μη επεμβατικού ελέγχου της διαβατότητας των σαλπίγγων. Για τη διερεύνηση συγγενών ανωμαλιών της μήτρας όπως διαφράγματα, αλλά και επίκτητων βλαβών όπως πολύποδες και ινομυώματα προσφέρεται η μέθοδος saline infusion sonohysterography (SIS ή SHG) στην οποία η πλήρωση της μήτρας με υγρό κατά τη διάρκεια της υπερηχογραφικής εξέτασης επιτρέπει την πολύ καλή απεικόνιση και βέβαιη η διάγνωση αυτών των βλαβών.

Ο Δημήτριος Μπαλαφούτας ολοκλήρωσε μετά το πέρας της ειδίκευσης του ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στους γυναικολογικούς υπερήχους στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Freiburg. Είναι κάτοχος της άδειας εκτέλεσης υπερήχων από το υπουργείο υγείας.

Έχετε κάποια απορία; Χρειάζεστε βοήθεια;

Χαρά μου να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα σας.
Επικοινωνήστε μαζί μου